Aš esu girdėjusi tokių dalykų, kad šunys nesupranta žmogaus žodžių bet įsimena jų skambesį, intonaciją...
ką manote?? gal girdėjote kažką panašaus??
Intonacija
| Narys | Turinys |
|---|---|
|
1.liepa 2008 16:39 | Pakeista 1.liepa 2008 17:07(
|
|
|
1.liepa 2008 16:45
Negirdėjau,bet gal ir teisingai pasakyta. |
|
|
1.liepa 2008 16:49
na šeip aš žinau, kad šuniui labai svarbi intonacija tarkim kai jį giri tai netaip kad be nuotaikos "nu šaunuolis" ar pan, bet linksmai garsiai, aškiai "šaunuolis! " "AI Geras Šuo " ir pan. . |
|
|
1.liepa 2008 17:17
šiaip yra keletas nuomonių. Kai kurie mąsto, kad gyvūnai reaguoja į išsakomą intonaciją ir žinoma kūno kalbą. treti mano ir netgi yra atlikti tyrimai kad gyvūnai turi savo kalbas ir netgi žodžius. Buvo tiriama ar tarkime skirtingose vietose gyvenantys tos pačios rūšies atstovai sugebės komonikuoti (buvo pasirinkta surikatų grupės gyvenančios skirtingose vietovėse kur skirtingi plėšrūnai) Surikatų grupė perkelta į naują vietovę ir susidūrusi su nauju plėšrūnu sugebėjo susikurti naują pavojaus signalą (žodį) ir poto pargražinus į kitą grupę kur to plėšrūno nėra ir paleodus jį ten signalą pirmą kart suprato tik surikatos kurios buvo iš kilnojamosios grupės. tačiau pasikartojant dirbtiniems plėšrūno išpuoliams vis daugiau surikatų įsisavino tą naują žodį. tai yra įrodymas kad gyvūnai supranta žodžius tačiau iškilo dilema kuri banymais svarstoma šiuo metu ar sugeba komunikuoti skirtingų rūšių gyvūnai. ar jie tik komunikuoja kūno kaba ir intonacija. Yra bandoma sukurti tokias situacijas kad skirtingos rūšies atstovai taikytųsi ir suprastų kitos rūšies signalus. Bet kaip žinia tyrimai užtrunka nevienerius metus tad teks dar palaukti. pati aš manau bent kolkas kad bendrauja tik kūno klba ir intonacijom su kitom rūšim. todėl bendrudama su kitais gyvūnais išraiškingai rodau savo jausmus ir skiriu ryškias intonacijas |
|
|
1.liepa 2008 17:20
Suprantu, kad intonacija svarbi šuniuko klausai, bet nepritarčiau, kad šuo nesupranta žodžių. Na jeigu tokia pačia intonacija, griežtai sakai "Fu!", ir tokia pačia intonacija "Sėdėt!", tai juk nereaguoja vienodai. Manyčiau pirmiausia šuo išgirsta žodžius, ir tuomet pajaučia kokiu tonu tai pasakyta, kad žinotų kaip reaguoti |
|
|
1.liepa 2008 17:31
na tarkime jei meiliai vadinsi šunį blogu jis taip pat reaguos tarsi sakytum geras šuo arba jei piktu tonu šauksi geras šuo reaguoja tarsi būtų sakoma blogas šuo. Tad kaip ir parodo kad jam žodžiai reikšmės daug neturi, bet tai gali būti tik dėl dresavimo todėl tikrinti su žmonėm ir šunimis nėra visai teisinga. |
|
|
1.liepa 2008 17:34
Mano sunys tai labai puikiai atskiria ka as noriu pasakyt pagal intonacija. Pvz. jei as pakeliu balsa tai jie supranta, kad kazka blogai padare, jei kalbu meiliai tai jie supranta, kad as giriu juos. Taip pat kai kuriuos zodziu jie atskiria, tokius kaip einam, lauku, greta, negalima. Kartais ir seimos nariu vardus skiria. |
|
|
1.liepa 2008 17:35
Priėjau išvados, kad intonacija šunims reiškia daugiau, bet žodžiai ilgainiui, nors mažiau, bet irgi tampa reikšmingi |
|
|
1.liepa 2008 17:38
Buna ir tokiu atveju kai sunys tiesiog supranta kai mes pvz. norime eiti grybauti ir zadame ka nors is sunu pasiimti drauge, tai jie pradeda loti, prasytis, kad imtume juos, nors mes net nepasijamame pavadeliu, o tik snekamies apie tai. |
|
|
1.liepa 2008 17:39
na atai kaip jau minėjau dresavimo pasekoje yra pasiekiamas toks rezultatas kad į meilią intonaciją reaguojama gerai. Dar kart pasikartosiu kad bandyti tai tik su žmogumi ir jo šuniu yra nemoksliška |
|
|
1.liepa 2008 17:46
na as pati tiesiog dariau toki bandyma |
|
|
1.liepa 2008 17:55
Manau,kad tai ne šiaip išmislai,o tikriausia tiesa. |
|
|
1.liepa 2008 19:09
Tai taip išeina, kad nėra skirtumo, ar vieną kartą sakysi "Fuu", o kitą kartą "Negalima".. Svarbu pikta intonacija |
|
|
1.liepa 2008 20:25
na taip bet šiaip tarp fu ir negalima turi būti skirtumas. Mūsų dresūros treneris liepė šias komandas vartoti skirtingom intonacijom. Nes fuuu reiškia kad negalima niekada, o negalima turi reikšti kad negalima šiuo metu |
|
|
1.liepa 2008 20:27
jop taip ir turi būti fuu tai turi labai garsiai su piktoka intonacija |
|
|
1.liepa 2008 22:54
|
|
4.liepa 2008 14:19
na taip nes paskui suo tos komandos gali klausyti tik tada kaip sakysi garsiai |
|
|
4.liepa 2008 15:23
|
|
10.liepa 2008 11:27
Mano šuo labiau kreipia dėmesį į intonacija. |
|
|
10.liepa 2008 11:44
kiek skaiciau-sunys jaucia intuityviai-tai reiskia,kad labai svarbi intonacija. kuno kalba taip pat labai reiksminga-paziurekit,kaip susitinka nepazystami sunys-nuo to, kaip stovi,kaip laiko ausis ir uodega,jie jaucia ir supranta,kaip elgtis.na o del skirtingu gyvunu-cia tai niekas negali atsakyti i klausima,kaip jie susipranta... pvz-suo nori ka nors nuo stalo,bet pasiekti negali,o kate jam numeta?!arba suo,kuris atidaro katinui duris,jeigu tas nemoka... |
|
|
10.liepa 2008 13:25
As manau,kad suo ilgaainiui pradeda suprasti ir zodzius.Ta pacia intonacija as paklausiu ar nori i lauka ir ar nori sausainiu.Pirmu atveju jis iskarto sukasi ratu ir bega prie duru,o paklausus ar nori sausainiu,iskarto dziaugdamasis bega prie spinteles,kur laikomi jo skanestai.Ir dar pastebejau,kad jeigu jam tie zodziai zinomi,jis kraipo galva.Labai grazu. |